Dialog cu Dumnezeu

Ce dialog sa am cu Dumnezeu cand el ma considera prea mica sa imi explice de ce exist, ce dialog sa am cu Dumnezeu cand el nu explica ce rost au lectiile pe care le invat zilnic, ce dialog sa am eu cu Dumnezeu cand el nu vorbeste cu mine, ce dialog sa am eu cu Dumnezeu cand in lume castiga mai mult raul decat bine, ce dialog sa am eu cu Dumnezeu daca nu inteleg sensul meu,al lumii si al lui? Tu Doamne de unde vii? Si ce vrei cu noi ? Ce vrei de la noi? De ce ne-ai adus pe lume? Din egoism ca sa nu fii singur sau ca sa nu te plictisesti? Existi?
Daca esti atotputernic si atotstiitor cu ai lasat sa apara rau! Cum de nu e paradoxal ca cei saraci cu duhul sunt mei fericiti decat noi idiotii ce cautam sens.
Ce sa facem Doamne cu valorile in care credem daca tu nu le respecti? Daca esti iubire cum de ai lasat sa apara ura si rautatea, egoismul si invidia. Intr-o lume nebuna, nebuna, te caut Doamne dar nu te mai gasesc.
De ce ne-ai dat suflet daca ne-ai dat si durere? Chiar e corect sa patimim cu toti pentru ca conform bisericii tale Adam a muscat din fructul oprit?
Unde esti Doamne , de ce nu vii printre noi sa ne inveti tu cum sa traim, de ce nu ne raspunzi Doamne cand te intrebam?

Am data tot ce a fost mai bun din mine si nu am primit inapoi decat gunoi? Mi-am omorat inocenta, naivitatea,puritatea si am inlocuit-o cu rautate, egoism si invidie! Si singura satisfactie pe care o am e ca acum pot sa spune "imi merit soarta"!



Simbolul unei credinte pierdute candva (sper sa o regasesc curand) ...doar forta si speranta pentru voi cei multi mici si pacatosi.  

Si daca Dumnezeu ne raspunde, si daca Dumnezeu e bun cu noi, si daca suntem nerecunoscatori si nu stim sa apreciem........
Iarta-ma Doamne ca nu stiu de sunt rau sau bun

Un comentariu:

Anonim spunea...

Frumoasa introducere in lumea spirituala. Cu siguranta exista un raspuns la intrebarile noastre, insa cei care ne pot raspunde suntem chiar noi. Nu mai am incredere in ceea ce promoveaza biserica, atat timp cat peste noapte apar noi culte religioase. Daca este sa o luam din punct de vedere al ortodoxiei, prin rugaciune, vei gasi raspuns la framantarile tale. Se spune ca existenta noastra e o provocare si trebuie sa stim sa trecem peste obstacolele vietii. Iti urez un studiu profund in dioalogul tau cu Dumnezeu. Chiar daca traim intr-o societate mincinoasa iti recomand: "Crede si nu cerceta".