Teoria masinilor de spalat!

Pentru buna mea prietena , din suflet, cu respect si admiratie!

Teoria masinilor de spalat este o teorie nou, pe care am descoperit-o de curand, intr-o seara friguroasa de toamna, la un pahar de vin rosu, in timp ce depanam amintiri si imi faceam planuri de viitor.

A se retine! Masina de spalat este o nevoie si o necesitate pentu femeie, toate femeile dorind sa o aiba in gospodarie .

Si pentru ca acum am stabilit importanta si necesitatea masinii de spalat, sa ne gandim la cumparatorii nostrii, in speta femeile de rasa superioara, care alearga o viata pentru a cumpara masina de spalat ideala. Si uite asa ceeia ce parea a fi un simplu proces de vanzare cumparare , devine un proces complex, complicat si intortochiat. Ajungi la magazin si acolo gasesti o multitudine de masini: unele iti plac, altele iti sunt indiferente, altele iti atrag atentia , la unele te opresti si zabovesti putin pentru ca iti par a fi asa cum doresti dar dupa lecturarea optiunilor renunt, alti si cei mai putini o gasesc pe  a lor.

Dupa procesul de vizionare, analizare si selectie urmeaza decizia" pe care o alegi ?"! Sunt oameni care o aleg pe prima pe care o vad  si raman fericiti cu ea o viata, altii mai nerbdatori o aleg la intamplare si  nemultumiti de masina lor incep sa umble din nou prin magazine, sunt oameni care vizioneaza cateva si pleaca din magazin singuri, increzatori ca isi vor gasi masina mult visata intro-zi, acestia sunt cei curajosi( e greu sa traiesti fara masina de spalat chiar si pentru o perioada scurta), sunt oameni care isi gasesc masina ideala dar din motive , financiare sau de spatiu, nu si-o pot permite, asa ca isi fac tot felul de calcule si stategii pentru ca intr-o zi, masina sa fie a lor, acestia sunt cutezatorii. 

Si daca, pana acum era complicat acum lucrurile se complica si mai mult: ce te faci daca dupa ce ai achizitionat ceia ce tu credeai ca e masina ideala, incepi sa vezi lucruri ca: nu stoarce rufele suficient sau face mult zgomot? Renunti si arunci o masina perfect functionala in favoarea unei posibile masini mai bune pe piata sau o tii acolo dar mai arunci cu ochii si in alte parti sperand ca intr-o zi o vei gasi pe cea buna? Te intrebi cumva,  daca nu scapi de masina functionala din casa nu esti suficient  de motivat sa o cauti pe cea buna? Ce te faci daca dupa ce ai gasit o masina buna, functionala si pe gustul tau, cunoscandu-i defectele si calitatile te straduiesti sa o iei acasa si ea nu incape pe usa?  Darami pereti, o demontezi cu grija sau renunti? Ce te faci daca in timp ce te lupti cu masina ta, negandindu-te ca ar exista una mai buna acolo, gasesti una care te-ar satisface dar care nu va fi niciodata ca prima desi poate ea e  mai buna  si  mai aproape de adevar?Ce te faci daca dupa cea ai asteptat spatamani si ani buni sa iti bagi masina in casa  nu reusesti?Cauti una apropiata ei, cauti una potrivita bugetului si spatiului? Care e compromisul ?Sa renunti la masina dorita, visata in favoare masinii care iti poate satisface nevoile zilnice, sau sa renunt la masina utila in favoarea unui vis, posibil candva , la o data necunoscuta ?

Ce te faci daca nu vrei sa alegi decat intre doua optiuni a treia "o alta" iesind din calcul? Te limitezi sau esti pragmatic?

Ce te faci cand sare vopseaua de pe masina de acasa? O  dai la reamat? O vopsesti si o tii in continuare langa tine sau doar o lasi sa zaca acolo?

 O fi lipsa curajului de a te arunca din nou in nebunia cumparaturilor sau nebunia unei sperante si unui vis dus la extrem?

Un comentariu:

Bianca spunea...

Draguţa, mulţumesc pentru varianta elaborată şi îmbunătăţită. sper să ai maşina de spălat a visurilor tale, mai devreme sau mai târziu, într-o formă sau alta.